Boracan Sürücü Kursu 37 Yıllık Tecrübe

Sık Sorulan Sorular

Boracan Sürücü Kursu Sizler için sık sorulan soruları bi araya getirdi

Kayıt olmak için ne yapmam gerekiyor?

Eğer kayıt olmaya karar verdiyseniz, öğrenim durumunuzu gösteren belge (diploma, öğrenci belgesi vb…), 4 adet biyometrik fotoğraf ve sağlık raporu ile kursa gelmeniz yeterlidir.

Sağlık raporunu nereden alabilirim?

Aile hekiminden ücretsiz alabilirsiniz. Ayrıca kursumuzun anlaşmalı kliniğinden 1 fotoğrafla gitmek şartıyla 35 TL. Ücret ödeyerek de alabilirsiniz.

Hafta sonu grubunuz var mı?

Evet, hafta sonu grubumuzda eğitim yalnızca haftada bir gün cumartesi günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında yapılır. Toplam üç cumartesi gününden ibarettir.

Hafta içi grubunuz var mı?

Evet, hafta içi grubumuzda eğitim hafta içi her akşam 19.00- 21.00 saatleri arasında yapılır. Toplam 3 haftadan ibarettir.

Sınavlar nerede yapılır?

Teorik sınavlar için İstanbul’da toplam 12 e-sınav merkezi bulunmaktadır. Bu e-sınav merkezlerinin herhangi birinde (hangi e-sınav merkezinde gireceğinize siz karar verebilirsiniz.) sınava katılabilirsiniz. Direksiyon sınavlarımız pendik camlıca-yenişehir de yapılmaktadır. (ayrıca direksiyon çalışmalarımızda sınav alanında yapılmaktadır.)

Direksiyon dersleri için çalışma alanına kendi imkanımızlamı gideceğiz?

Direksiyon derslerine ve direksiyon sınavına katılacak kursiyerlerimiz kursumuzun servis imkanlarından faydalanabilir.

E-sınav hakkında bilgi verebilir misiniz?

E-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapılan sınavlardır. Belirlenen e-sınav merkezlerinde, belirlenen tarih ve saatlerde yapılmaktadır.

Bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. E-sınav’da başarılı olabilir miyim?

Evet, başarılı olursunuz. E-sınavda yalnızca 3 tuş kullanacaksınız (geri, ileri okları ve onay tuşu).

Boracan sürücü kursu nerededir?

Kursumuz Pendik Kurtköy mahallesinin merkezinde, Ankara caddesi üzerindedir. Karşımızda başaran ekmek fırını vardır.

Boracan sürücü kursunun özelliği nedir?

Boracan Sürücü Kursu kurulduğundan beri aynı personelle çalışmakta olup, referansları mezun ettiği kursiyerleridir. Kurulduğu günden beri “önce insana saygı” sloganı ile çalışmakta olup müşteri memnuniyetine önem veren ve takdir hakkını müşteriden yana kullanmayı ilke edinmiş bir kurumdur.

Teorik derslerinizde ne gibi eğitim materyali kullanıyorsunuz?

Teorik derslerimiz projeksiyon eşliğinde power point sunumu şeklinde yapılmaktadır.

Direksiyon eğitiminde hangi araçları kullanacağız?

Direksiyon eğitimleri Nissan note dizel araçlarla yapılmaktadır.

Kursunuzdaki başarı ortalaması nedir?

Kursumuzda sınav başarı ortalaması % 90 düzeyindedir.

Kursunuzda evde çalışmam için verebileceğiniz ders materyalleri var mı?

Evet, kursa kayıt olan öğrencilerimize kayıt esnasında sürücü eğitimi kitabı ücretsiz olarak verilmektedir. Öğretmenlerimizin derslerde kullandığı konu anlatımları pdf olarak talep etmeniz durumunda verilebilir. Ayrıca internet sitemizde Bilgi Bankası ve Ders videolarından da faydalanabilirsiniz.

Kurs ücreti dışında masrafım olacak mı?

Evet, kurs ücreti dışında teorik (elektronik) sınav harcı, direksiyon sınav harcı ve sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmek için masrafınız olacaktır.

Teorik (elektronik) sınav harcımı nereye yatırabilirim?

Teorik (elektronik) sınav harcınızı https://odeme.meb.gov.tr/ web adresinden online olarak yatırabilirsiniz. Veya sürücü kursunuza teslim etmeniz durumunda kurs tarafından da yatırılabilir.

Direksiyon sınav harcımı nereye yatırabilirim?

Direksiyon sınav harcınız kurs tarafından tahsil edilmekte olup sınava giren tüm öğrencilerin direksiyon sınav harçları toplu olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmaktadır.

Direksiyon çalışmaları için ayrıca para verecek miyim?

Hayır, bize vereceğiniz kurs ücreti bizden alacağınız teorik ve direksiyon dersleri için alınan ücrettir. Ayrıca direksiyon dersi için para istenmeyecektir. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda ders ücretini ödemek şartı ile ek direksiyon dersi alabilirsiniz.

Sınava girerken yanımda ne bulundurmalıyım?

Sınava girerken yanınızda sürücü kurstan alacağınız sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı bulundurmalısınız.

Sınava girerken yanımda cep telefonu bulundurabilir miyim?

Hayır, sınav kuralları gereği teorik e-sınavda yanınızda cep telefonu bulundurmanız yasaktır.

Sınav hangi saatte başlar?

Teorik sınav; belirlenen e-sınav merkezlerinde sizin için daha önceden alınan, randevu gün ve saatinde başlar. (e-sınav’a geç kalanlar şayet sınav salonundan herhangi bir kursiyer çıkmamışsa sınava alınır. Ancak sınav süresi uzatılmaz.)

Direksiyon sınavı; randevulu olarak yapılmaktadır. Sınav randevu saatiniz bizden alacağınız “sınava giriş belgesi”nde yazılıdır. Sınavdan 20 dakika önce sınav alanında olmanız sizin faydanızadır. Sınava geç kalanlar (1 dakika bile olsa) maalesef sınava alınmazlar.

E-sınav’da verdiğim yanlış cevaplar, doğru cevaplarımı etkiler mi?

Hayır, etkilemez (yani dört yanlış bir doğruyu götürmez).

E-sınav’da başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?

Evet. Sınavlardan başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak zorundasınız.

E-sınav’da kaç soru sorulacak?

Teorik sınavda toplam 50 soru sorulacaktır.(soru dağılımı: Trafik ve Çevre Bilgisi 23, İlkyardım Bilgisi 12, Araç Tekniği 9, Trafik Adabı 6)

E-sınav’da geçme notu nedir?

E-sınav’da 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır.

E-sınav’da başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?

Evet, e-sınav’da başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır. (Yeni e-sınav randevusu alınabilmesi için, başarısız olduğunuz e-sınav tarihi üzerinden 15 gün geçmesi gerekmektedir).

E-sınav’da başarısız olmam durumunda direksiyon sınavına girebilir miyim?

Hayır, e-sınav’da başarısız olmanız durumunda direksiyon sınavına katılamazsınız.

E-sınav sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?

E-sınav sonuçlarını sınav bitiminde oda girişindeki cihazdan TC. Kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

Direksiyon sınavı sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?

Direksiyon sınavı sonucunuzu sınav olduğunuz gün 18.00 dan itibaren kursumuz tarafından bize verdiğiniz cep telefonuna sms olarak gönderilecektir.

Direksiyon sınavından başarısız olmam durumunda tekrar sınava girebilir miyim?

Evet direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.

Direksiyon sınavında başarısız olmam durumumda tekrar sınav harcı yatırmama gerek var mı?

Evet. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak ve alacağınız minimum 2 saat direksiyon dersi ücretini ödemek zorundasınız.

Direksiyon sınavından 4 hakkımdan da başarısız olursam ne yapmalıyım?

Direksiyon sınavı ilk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda, direksiyon eğitimini yeniden almak koşulu ile tekrar 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı elde edersiniz.

Sınavları başardıktan sonra sürücü belgemi nereden alabilirim?

Sınavları başardıktan sonra bizden alacağınız dosyanızla herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurarak (internetten randevu almanız gerekmektedir) sürücü belgenizi alabilirsiniz.

Sürücü belgesini çıkartmadan sertifika ile araç kullanabilir miyim?

Hayır, sürücü sertifikanızı sürücü belgesine dönüştürmeden araç kullanmanız yasa gereği mümkün değildir.

B sınıfı (veya E sınıfı veya D sınıfı) sürücü belgem var A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için ne yapmalıyım?

Bu durumda A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

B sınıfı sürücü belgem var. D sınıfı sürücü belgesi almak için ne yapmalıyım?

Bu durumda D sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

Stajyer sürücülük nedir?

İlk defa sürücü belgesi alacak kişiler 2 yıl süreyle stajyer sürücü kabul edilmektedir.

Bu kişiler, iki yıllık stajyerlikleri boyunca yanlarında her hangi bir kişinin bulunmasına gerek olmadan, şehir içi veya şehir dışında her sürücü gibi sahibi oldukları sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği araçları kullanabileceklerdir. Ancak bu iki yıllık süre içerisinde bu kişilerin; 0,50 promil alkollü olarak araç kullanırken bir kere yakalanmaları, kırmızı ışıkda geçmeleri, yayalara ilk geçiş hakkını vermemeleri ve yasal hız sınırları limitlerini aşmaları gibi durumlarda üç defa cezai işleme maruz kalmaları veya toplam 75 ceza puanını doldurmaları gibi hallerde stajyer sürücü belgeleri iptal edilerek, tekrar her hangi bir sürücü kursuna kayıt olmaları ve tekrar sınavlara girmeleri gerekecektir

İlkokul mezunu olanlar hangi tarihe kadar sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler?
İlkokul 4. Sınıfı bitirmiş olanlar (ilkokul diplomaları olmasa dahi) sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler. 

İlkokul birinci veya ikinci veya üçüncü sınıftan, hatta dördüncü sınıfın ortalarından ayrılanlar sürücü belgesi alabilirler mi?

Bu durumdaki kişiler Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları ve gerekli eğitimi görmeleri durumunda kendilerine verilecek olan “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi ile her hangi bir sürücü kursuna başvurabilir ve sürücü belgesi alabilirler.

Okuryazar belgesi ile sürücü belgesi alınabilir mi?

Hayır, bu belge ile sürücü belgesi alınamaz. Okuryazar belgesi olan kişilerin de  “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi almaları ve bu belge ile her hangi bir sürücü kursuna başvurmaları gerekmektedir.

SRC belgesi nedir? SRC belgesi nereden alınır?
SRC belgesi karayollarında uluslararası veya şehirlerarası yolcu veya yük taşımacılığı yapacak olanların alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi’dir. SRC Kursları ile sürücü kursları farklı kurumlardır. SRC belgesi, bu belgeyi vermek için yetki belgesi almış kurumlardan alınabilir.

Etiketler: , , , , , , , ,